Sponsoring voor Flevoland Fietst Tegen Kanker

Knipscheer Infra-clean sponsort Ingrid Hanekamp, docent sport en beweging aan SGL (Scholengemeenschap Lelystad). Afgelopen zondag heeft zij succesvol met mede docenten en leerlingen al de top van de Alp d’Huez beklommen. Momenteel verrichten zij deze week hier vrijwilligerswerk. Wij dragen dit project een warm hart toe en zijn trots op alle deelnemers, chapeau ! (zie voor meer informatie www.fftk.nl)

Wat doet FFTK?


Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft middelbare scholieren een kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen!

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen, die in de bloei van hun leven zijn, het leven kost. Familie en vrienden voelen zich vaak ‘machteloos’. Het niets kunnen doen tegen deze ziekte is voor velen een grote frustratie. Het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ geeft scholieren de kans om op te staan tegen kanker. Door zelf de Alpe d’Huez te beklimmen, en daarmee geld op te halen voor Alpe d’HuZes. En door vrijwilligerswerk te doen. Iets doen voor een ander.

Het project is een jaartraject dat in de week van 26 mei 2017 bekroond wordt. Gedurende het jaar gaan scholieren aan de slag met acties om geld in te zamelen voor stichting Alpe d’HuZes. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit, (ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen) hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties (het werven van sponsoren, communiceren naar ouders, docenten, etc.). Ook moeten zij flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Maar de geschiedenis leert ons dat onder het motto ‘opgeven is geen optie’ iedereen het haalt.

Het project is voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen.