In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Dat is ongeveer 1 op de 6 Nederlanders. Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Henk en Annette Toetenel van Knipscheer Infra-clean B.V. zijn op uitnodiging van opdrachtgever DeltaWonen 11 september jl. naar het interessante congres over laaggeletterheid in Zwolle geweest. Hier werd een pact getekend om dit hoog op de agenda te zetten. Knipscheer Infra-clean werkt hier al aan en zal dit nu ook kenbaar maken aan DeltaWonen.

Geke van Velzen, directeur St. Lezen en Schrijven en Gormah Dade, schoonmaakmedewerkster bij Knipscheer Infra-clean en taalambassadeur voor laaggeletterdheid.
Week van de Alfabetisering promoten bij uitzending van RTL4 op TV :  5 Uur Live 

Onze medewerkster Gormah Dade was op TV te zien bij RTL4 afgelopen week in programma: 5 Uur Live (terug te kijken, klik op de link hieronder of via RTLXL). Wij, als werkgever, zijn ontzettend trots op Gormah ! Zij was hier te zien als taalambassadeur voor laaggeletterdheid samen met Geke van Velzen, directeur Stichting Lezen en Schrijven. Vroeger kon Gormah niet goed lezen en schrijven en is met hulp weer opnieuw gaan leren. Nu redt zij zichzelf heel goed en is ze veel gelukkiger in haar privé leven en op haar werk !

https://www.rtl.nl/video/cb7a5fe1-0de0-45a5-9a86-77bb72908551/

Het pact is getekend bij congres Laaggeletterdheid van DeltaWonen